Šamorín využil domáce prostredie, CBK sa do semifinále nepozrie

Basketbalistky Šamorína postúpili do semifinále Niké extraligy žien. V rozhodujúcom treťom zápase zdolali CBK Košice 72:59. Ich súperom v boji o finále bude favorit Piešťanske Čajky. 

CBK malo lepší úvod do zápasu. Takmer celú prvú štvrtinu držali náskok, najviac domácim odskočili na osem bodov. Ku koncu prvej časti však taktovku prebral Šamorín a zvíťazil 21:17. Dvomi rýchlymi trojkami odskočili domáce hráčky súperkám už na desať bodov a svoj náskok nepustili už do konca stretnutia. 

Šamorín tak skompleetizoval semifinálové kvarteto, ktoré odštartuje prvé zápasy 3. apríla. Druhú dvojicu tvorí Slávia Banská Bystrica - MBK Ružomberok. 

Niké extraligy žien - 3. štvrťfinále

ŠBK Šamorín - CBK Košice 72:59 (36:23)

Zostava a body Šamorína: Lüttmerdingová 16, Marcová 14, Sujová 12, Vargová 11, Bábiková 7, Sipková 6, Ošťaldová 4, Slama 2, Fenesová

Zostava a body Košíc: Kasperanová 18, Mončeeková 17, Tomajková 13, Nigutová 9, Liashenková 2, Ritochová

TH: 8/10 - 11/14, Fauly: 16/14, Trojky: 8/5

Tímea Sujová, asistentka ŠBK Šamorín: "Vstúpili sme do zápasu s odhodlaním že chceme odčiniť našu prehru v Košiciach a nie len tak o par bodov. Možno až moc sme boli namotivované lebo nám úvod vôbec nevyšiel. Zase sme boli nedôrazné v obrane. Som rada však za ten ďalší priebeh , to sme už zvládli dobre len z menšími výpadkami. V každom úseku niekto iný ťahal za družstvo a aj keď nie každý mohol zasiahnuť do tohto zápasu, postup patri každej jednej, bola to tímová práca. Atmosféra v hale bola úžasná, ďakujeme fanúšikom že nás povzbudzovali cely zápas a radovali sa s nami z postupu do semifinále. Je radosť hrať pred takým obecenstvom. Myslím si že aj Košice sa pričinili k tomu, aby dnešný zápas bol taký dobrý. Sú veľmi sympatické družstvo, nevzdali sa ani pri nepriaznivom stavu, keď boli dole o 18 bodov. Držím im veľmi palce k ďalším bojom o umiestnenie."

Simona Marcová, kapitánka ŠBK Šamorín: "Úvod zápasu nám nevyšiel tak ako sme chceli, boli sme zbytočne nervózne ale našťastie sme sa zobudili ešte v prvej štvrtine. Myslím že od toho momentu už sme hrali našu hru. Vedeli sme že si musíme postrážiť doskok a potom to pôjde. Veľmi nás teší táto výhra hlavne kvôli ľuďom ktorý prišli, boli fantastický, dodávali nám energiu po celý zápas a boli našim 6 hráčom na ihrisku. Patrí im veľké ďakujem."

CBK Košice: "Do dnešného zápasu sme šli so zámerom vybojovať štvrté miesto. Zo začiatku nám vychádzala obrana aj útok a padli nám ľahké koše. V polke štvrtiny sa chytili aj Šamorínčanky a začala im padať trojková streľba. Nedarilo sa nám v doskokoch, z ktorých mal Šamorín druhé šance a následne ich aj premenil. Napriek tomu sme rady, že sa nám sériu podarilo dotiahnuť do rozhodujúceho tretieho zápasu a o celkovom výsledku rozhodovali skúsenosti hrajúcej trénerky, ktorá sa objavovala na ihrisku len vo vybraných (egalových) zápasoch."